Arbetet med att förbättra infrastrukturen i Sverige fortsätter

 
En missuppfattning råder hos dom som i dag är motståndare till bygget av västlänken. Motståndarna hävdar att västlänken är ett odemokratiskt projekt. Jag presenterar därför några missuppfattningar.
Det första argumentet är att en majoritet röstade emot västlänken. Det baserar man på den populistiska kampanjen i GT mot trängselskatt som framtvingade en folkomröstning. En folkomröstning som bara gällde trängselskatt och som redan innan den genomfördes deklarerades som rådgivande, inte beslutande. Det fanns i det läget inte alternativet att trängselskatten skulle bort. Trängselskatten var ett villkor från staten som delfinansiering av infrastrukturbygget.
Den andra missuppfattningen är att det skulle gå att stoppa västlänken med opinion från göteborg. Västlänken är ett nationellt projekt som beslutats av en totalt enig riksdag. Det är ett infrastrukturbygge som berör hela landet och har en stark förankring inte bara i regionen utan i hela sveriges rike. Det finns inget motstånd mot västlänken annat än hos de göteborgare som röstat på Demokraterna, SD eller Kommunisterna. Dom är de fakto i minoritet även i Göteborg och har inte direkt en demokratisk agenda i övrigt.
Den tredje missuppfattningen är att det skulle döda staden. Tvärtom! Det skulle ge ytterligare möjligheter för dom som vill bo, arbeta, studera och etablera nya företag i, och utanför, staden. Pendlingen i regionen skulle gynnas och biltrafiken skulle få mycket bättre konkurrens av tågtrafiken.
Dom som använder hot och våld som argument är inte några demokratikramare. Dom är däremot trädkramare och rättshaverister.
Majoriteten är för bygget av västlänken, så är det bara. Gilla läget.
0 kommentarer