Det fryser på

 
Historien förändras hela tiden men vissa parametrar finns kvar hela tiden. Religion, sex, politik, krig. Vi har njutit av ett välstånd med sekulär demokrati utan krig för länge. Nu har nya tider dragit in över oss och ingenting är längre säkert. 
Jag har arbetat i Angered sen millenniumskiftet och har bott både i Frölunda och Gårdsten. När jag bodde i Gårdsten hade jag en stor svart hund, en korsning mellan schäfer och bordercollie. Det gav mig anledning att promenera runt i grannskapet där jag också träffade andra som bodde där. En del var trevliga medan andra var lite avvaktande. Några hade arga eller rädda blickar.
En man från Irak träffade jag flera gånger som alltid hälsade på mig. Han var i medelåldern och hade planer på att flytta till Canada, vilket han senare gjorde. Han varnade för den ökande islamiseringen och förutspådde onda tider. Det han sade då stämmer precis i dag.
En kvinnlig kollega bodde också i Gårdsten ett tag. Hon var singel vid denna tid. Hon blev systematiskt trakaserad och hotad i princip varje dag när hon var på väg till, eller ifrån jobbet. Det var en grupp kvinnor från Somalia som hade synpunkter på hennes klädsel. Hon gav upp efter många tårar, och flyttade därifrån.
Själv märkte jag inte så mycket av religiösa krav på mig från omgivningen, det handlade väl mest om att hålla ett patriarkalt system igång lokalt. Det som i stället började eskalera var bilinbrotten på parkeringen och ungdomar som ville tafsa på min mc där den stod parkerad på uteplatsen.
Det började bli mer och mer osäkert att stanna där. Jag sålde min bostadsrätt medan den ännu var värd någonting.
I dag är islamisterna inte ödmjuka längre, om dom någonsin varit det. Dom ställer krav på det svenska samhället. Vi skall anpassa våra lagar så att det passar deras könssegregation och mildrar konsekvenserna för deras pedofiler. Det skall kunna skäras, karvas och konfigureras i flickors underliv för att passa "hederskulturer". Kvinnor skall draperas till oigenkännlighet med burka eller niqab. Moskéer, föreningar och religiösa friskolor kräver finansiering av våra skattemedel. Muslimska brödraskapet tar mer och mer plats i politiken och samhället bland annat genom att bli välkomnade i miljöpartiet, vänstern och F!.
 
Visst, vi är inte framme helt i Sverige när det gäller jämstäldhet mellan könen, men vi har i alla fall kommit en bit längre än Saudiarabien, Irak, Egypten, Syrien, Afganistan, Somalia etc. m.m.
Nu är det inte roligt längre. Det är dags att dra i handbromsen om vi vill behålla ett sekulärt, demokratiskt samhälle med lika rättigheter för kvinnor och män.
0 kommentarer