Budgetar

Efter ett synnerligen välbehövt budgetförslag av Socialdemokraterna med upprustning av vårt land som prio ett, så kommer det ena efter det andra högerförslaget med katastrofala nedskärningar i välfärden som mål. Det kommer från alla högerpartier vi har i riksdagen i dag och dom alla försöker övertrumfa varandra med skattesänkningar och slakt av välfärden. De mest fanatiska "ideologerna" vill att Sverige skall bli ett AB i stället för en demokrati.
Dit har vi varit på väg i åtta år. Avregleringarna har regnat som skadliga miljöutsläpp över oss. Friedmans Chicagoskola har varit ideologisk ledstjärna med förebilder från Chile, Sydafrika, Ryssland m.m. Post, apotek, järnväg, sjukvård, skolor etc. m.m. har blivit föremål för spekulationer och vinstintressen. Våra skattemedel har hamnat i händerna på giriga spekulanter med den enda agendan att tjäna så mycket som möjligt för egen del. Dom enda som gynnats av detta är dom som äger fastigheter, aktier och andra egendomar. Egoismen har lyfts till norm på de svagas bekostnad. Gamla, sjuka, arbetslösa, har blivit utpekade som dom som lever på bidrag och som bör straffas. Dom som "varit duktiga" och tjänat in sin förmögenhet skall premieras. Dom andra får stå sitt kast.
Men nu är det dags att bygga välfärd igen. Vi ser hur statistiken visar att vi kommer att ha betydligt fler gamla i samhället som vi borde kunna ta hand om. Det är statistik som vi måste ta på allvar och rusta oss inför.
Vi vill inte ha ett samhälle där vi har en stor mängd fattiga äldre som inte kan köpa sig vård när dom behöver det. 
Vi vill inte ha ett samhälle som bara låter dom som har en rik familj skall kunna studera och göra karriär i samhället.
Vi vill inte ha en ofentlig vårdapparat som förfaller till fördel för privata initiativ som bara gynnar dom som kan betala för sig.
Vi vill ha bostäder, sjukvård, arbete, infrastruktur, utbildning och trygghet för ALLA.
Vill vill ha ett rättvist demokratisk samhälle som utgår från vår grundlag att all makt skall utgå från folket.
Rösta på socialdemokraterna i nästa val!
0 kommentarer