Rösta

Media har ett längre tid beskrivit läget i vårt land som kaotiskt och dömt till undergång. Vi har alla fått bilden av ett samhälle i fritt fall mot anarki och brottslighet. Våra gator fylls av tiggare, minareter byggs upp av islamistiska terrorister, skolorna levererar sämre och sämre resultat, brottsligheten med vapen och våldtäckter escalerar obehindrat, människor dör i vårdköerna, infrastrukturen ballar ur för minsta väderomslag etc. m.m.
Hur sann är den bilden egentligen? 
När du senast var på ett läkarbesök funkade det bra då? Hur mycket fick du betala? 
Har du märkt att antalet tiggare faktiskt har minskat i det senaste på våra gator?
Har du fått ditt bredband installerat ännu eller är det på g?
Är det din mamma eller pappa som ligger och tigger hemlös på gatan?
Har du råd med din bostad, din bil, din sommarstuga, din semesterresa?
När man börjar tännka efter så är det faktiskt inte så illa. Det är klart att det finns en mängd saker som behöver rättas till. Vårdköerna måste kortas och därför måste fler anställas inom vården, inte färre. Den moderatstyrda sjukvården i Västra Götaland vill sparka 500 från Sahlgrenska för att spara pengar. Det måste ändras. Ett annat styre behöver ta över. 
Arbetsmiljön på våra arbetsplatser måste ses över och forskning behövs. Det tog bara två veckor av alliansens maktövertagande innan arbetsmiljöinstitutet lades ner. Dödligheten ökade markant på arbetsplatserna under deras mandatperioder.  Nu behöver vi dra igång forskning igen och arbetsmiljön behöver övervakas för att bland annat minska sjukskrivningarna, som också ökade under alliansens styre.
Skolorna behöver få ett jämlikare system och bli av med vinstkrav från privata riskkapitalbolag. Kunskap är ingen marknad. Lärare behöver utbildas och anställas med rimliga ingångslöner som belönar den omfattande utbildning som krävs.
Vi behöver ta ytterligare tag i den grova, organiserade brottsligheten. Samverkan mellan fler myndigheter behövs för att kartlägga och inringa dessa organisationer och deras metoder. Fler poliser skall utbildas och anställas, och så även åklagare, domare etc. Kriminalvården behöver också ytterligare satsning.
Pensionerna har halkat efter betydligt för de svagaste grupperna. En vettig pension som går att leva på är målet. Det skall åtminstone hamna 70% av den tidigare inkomsten i pensionskuvertet. Beskattning av pension skall definitivt inte vara högre än för inkomstbeskattningen av löntagare.
Allt detta och mer därtill vill socialdemokraterna genomföra, men det behövs fler stolar i riksdagen för att kunna få fart på reformerna. Därför:
Rösta på socialdemokraterna för ett starkare och rättvisare samhälle!
0 kommentarer