BLM

Jag är Musiker. Mina förebilder är John Lee Hoker, BB King, Aretha Franklin, Nina Simone, Billie Holiday, Miles Davis, George Duke, George Benson, Prince m.m.
De flesta är svarta, talangfulla musiker och artister. Den gåva dessa konstnärer har givit oss är monumentall. Samtidigt har dem fått kämpa i motvind mot öppen racism i sitt hemland USA. Dom har ofta inte kunnat äta på samma restauranger som sina medmusikanter. Dom har blivit utsatta för hot och våld.
I dag såg jag ett jättelikt demonstrationståg gå förbi när jag rastade min hund i centrala Göteborg. Det gav mig kluvna känslor. Samtidigt som det skrämde mig, med tanke på risken för ökad smittspridning, gjorde dem mitt hjärta varmare med tanke på att det kanske finns hopp om en förändring.
I Sverige har vi också strukturerad racism. Det går inte att komma ifrån det. Jag, som vit medborgare, är en del av det systemet. Det förpliktar mig att ta del i en förändring som skall skapa samma förutsättningar för mina svarta bröder och systrar. 
Steg nummer ett är att rösta bort racismen från den svenska riksdagen. Bort med SD och deras medlöpare M och KD.
Rösta rätt rösta RÖTT!
0 kommentarer